torstai 9. elokuuta 2012

Etnan trimmi

Taas on vierähtänyt aikaa hups keikkaa :)

Nyt ajattelin kirjoittaa Etnan trimmin vaihe vaiheelta kuvien kera. Lisäksi olisi agilitykuulumisia oikein urakalla. Mutta aloitetaan siitä trimmistä.

Kasvattajan kanssa pohdittiin, että kun tuo Etna sen pennun menetti, niin nyt olisi hyvää aikaa saada se vika serti tytsylle, jotta valioituis kelpo yksilö. Noh turjakkeesta olisi päästävä eroon ja tilalle loihdittava se kaunis missiaines, joten ei muuta kuin näpit heilumaan ja nypintä alkakoon. Ihanaa, että oman koiran voi tehdä vaiheissa, ettei tarvitse vääntää valmiiksi heti. Saa jaettua urakkaa kivasti, nyt kun on tuo meidän nahkainen Severi kehissä ja aika on aika rajallista.

Aluksi siis nypin noin 2cm levyisen alueen ylälinjaan. Olen tehnyt tätä usein, mutta en ole niin varma sen hyödyistä. Tosin nytkin stiplasin ja vaiheistus meni väärin. Ehkä jonain päivänä teen sen oikein..
tässä on jo alue vähän levinnyt..




Viikon annoin karvan siis olla näin ja seuraavaksi tein suurimman osan nyppimisestä.Vetäsin runkoturkin alas takajalkoineen. Nyt oikeaoppisesti olisi pitänyt leventää noin cm kumpaankin suuntaan tuota ohutta kaistaletta ja levittää aluetta etulapojen kohdalta. Minä kun innoissani pistelin menemään koko rungon niin tämä vaihe jäi nyt kokonaan tekemättä. Noh ehkä sitten ensikerralla.
niska siis pitäisi tehdä kolmessa vaiheessa.







Koiran ollessa kyljellään on helppo nyppiä kyljet ja takajalan linja

Eli itselläni on tapana nyppiä hyvin alas kylkilinja ja mahdollisimman paljon jaloistakin. Joskus jopa Tatralla, joka ei siis enää näyttelyjä kierrä, nypin kaiken pois niin kyljistä kuin jaloistakin. Tosin kaikkien karva ei sitä kestä. Onni on siis karkeakarvainen käppänä :)

tässä siis jalkalinjaa
Eli toisella nypintäkerralla otin rungon ja takajalat lukuunottamatta hännän eteen jäävää osaa. Siihen jätän ympyrän muotoisen pläntin. Tätäkin noudatan aina.. vaan en tiedä onko siitä liiemmin hyötyä.

Tässä takajalan linja on jo otettu esiin ja nypintä jatkuu koiran seisoessa.

Jalka ja hännä päällä oleva pylpyrä.

Tässä jalan nypitty osa.

Ja tällaisella lookilla ollaan siis viikko.
Kolmannessa erässä viimeistellään koira, eli häntä ja hännän edusta nypitään. Päästä nypitään päälaki ja ns. ohimot eli korvan ja silmän välinen osuus. Myös korvat nypitään. Etuosasta nypitään etujalat kyynärpäähän asti ja jos vaan rahkeet riittää niin jalan etuosasta pidemmällekin. Rintakehästä nypitään myös kaikki mahdollinen mikä lähtee. Loput ajetaan koneella. Itse käytän ainoastaan konetta kaulan alueelle, pään viimeistelyyn, peppuun ja mahaan.

Pylpyrä pois ja häntä myös nyppimällä.

Tässä ns. ohimo nypitty

Pää viimeistelty koneella ja saksilla.
Otsatukkahan leikataan saksilla silmäkulmasta nenänpään suuntaisesti niin, että otsatukka muodostaa V:n muodon. Partalinja leikataan korvan suuntaisesti alas viistoon. Tässä kuvassa tosin Etnan korva on ihan väärässä asennossa, joten linjaa ei näe.

Koko runko, jossa jalat viimeisteltynä saksilla, peppu ja häntä koneella.

Tässä siis valmis koiruus uudessa lookissaan :)
Pohjavillaa kannattaa ottaa pois jo hyvissä ajoin niin nypintä helpottuu huomattavasti. Etnallahan ei tuota pohjavillaa juuri ole, mutta olen villannut pariin otteeseen sitä ennen nypinnän aloitusta.

Ei siis trimmauksesta sen enempää. Agi-jutut jäävät odottamaan vielä vähäksi aikaa. Nyt on mentävä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti