maanantai 27. elokuuta 2012

Virallisten kisojen avaus

Pari viikkoa sitten siis korkkasimme Tatran kanssa ensimmäiset viralliset ykkösten kisat. Alkuun jo arvelluttava valinta ekaksi kisaksi oli vieraskisa I-HAHin järjestämänä. Pakko sinne oli kuitenkin minnä, kun kaveri on seuran jäsen ja saatiin vihdoin Nooran kanssa eka yhteinen kisareissu :) sitten luisteluaikojen. Toiset kisat olivatkin kivasti kotiareenalla Purinalla, tosin ei meidän järjetäminä vaan Siuntion koirakerhon järjestäminä.

Koska välillä yllämme todella kelpo suorituksiin, niin ilkeästi odotukset olivat korkealla. Viikonloppuun oli siis kaikenkaikkiaan neljä starttia ja sehän olisi antanut mahdollisuuden teoriassa luokka nousuun, jos kaikki olisi mennyt nappiin. Omat hermot tosin olivat koetuksella. En todella tiedä miten olen joskus voinut kisata ihan totisia oikeita kisoja (SM, PM etc.). Haasteen tekee kisaamiseen myös se, että Tatra todellakin lukee mua niin hyvin, että jos minä olen epävarma tai hermona se menee suoraan Tatraan ja siitä tulee epävarma. Mutta siis kisatilanteet on myös harjoiteltavia asioita ja treeniä niihin  saa vain osallistumalla kisoihin.

No Palataan itse kisaan. I-HAHin kisoissa radat olivat suhteellisen helppoja. Radoista puuttui onneksi rengas ja keinu. Estevälit tosin olivat minikoiralle vähän turhan pitkiä ja mutkaputket koituivat monen koirakon kohtaloksi. Meillä oli kyllä ihan toisin. Ensimäinen startti oli kyllä surkuhupaisa. Neljännellä esteellä Tatra lähtikin kattelemaan, että mitäs kaikkea on tarjolla ja kun huusin Tatran takasin, niin hyppäsihän se esteen väärään suuntaan. HYLlyhän se sieltä tuli. Ajattelin, että viedään rata loppuun. Kun kepit meni mäkeen niin omat pasmat meni sekasin ja jätettiin kesken koko rata. Toinen startti oli jo sarjassaan vähän parempi. Tatra sentään tajusi, että tässähän olisi agilityä tarjolla. Kepit kuitenkin koitui kohtaloksi ja HYLly tuli. No tulipahan käytyä.. ja paineet onnistumiseen loppu kertaheitolla.

Tässä surkuhupaisa eka startti.

Tässä se toinen vähän parempi.


Uusi päivä, uudet kujeet. Nyt oli itsellä parempi fiilis kisaamaan ja oma keskittyminen oli huomattavasti parempi. Oma ajatus oli, että nyt vaan treenataan kisatilanteita, viis siitä mikä tulos. Toki se nollatulos olisi tervetullut, mutta ei pakkomielteinen. Radat olivat selkeästi vaikeampia kuin edellisenä päivänä. Siellä oli myös se rengas.. Tokassa radassa oli myös keinu. Ekaan starttiin otin jopa tietoisia riskejä ohjaukseen. Harmittavaa oli, että rengas koitui kohtaloksi. Ensin Tatra meni renkaan sivusta ja takaisin tullessa taas sivusta väärään suuntaan :( itse luulin ettei siitä HYLlyä tullut ja jatkoin täysillä radan loppuun ( mikä oli tosi hyvä juttu). Tulostaulua ihmettelin, kun HYL luki meidän kohdalla. No Nollatulosta siitä ei olis tullut kuitenkaan, tosin vitosellakin tuolla ajalla oltaisiin oltu palkintopallilla :(

Toka startti oli sitten revanssin paikka renkaan suhteen. Olin päättänyt, että nyt varmistan renkaan. Onneksi ennen rengasta oli putki, joka mahdollisti sen erinomaisesti. Varmistelu oli tämän radan teema. Tosin ei olisi tarvinnut esim. keppejä niin varmistella. Noh tehty mikä tehty. Lopputulos oli vihdoin se Nollatulos 11 sek alle ihanneajan ja ensimmäinen LUVA. Tällä tuloksella olimme tämän radan ykkösiä ja se oli kyllä kiva juttu. Loppujen lopuksi hyvä startti virallisiin kisoihin 3xHYL ja LUVA :) mitä sitä turhia tuloksia ottamaan :)



Tässä se nollarata tosin kuvaus on sinnepäin. Alku mm. jäi pois :)

Näin onnellinen koirakko ykköspallilla :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti