torstai 6. kesäkuuta 2013

Kasvua ja kehitystä


Huomenna taas on merkkipäivä, kun pennut tulevat tasan neljä viikkoa. Tällä viikolla ollaan jo harjoiteltu kiinteän ruoan syömistä ja oleskelua uudessa yksiössä. Myös ensimmäinen madotus on takana ja sehän sujui vallan mainiosti. Pojat ovat varsinaisia mamman poikia ja tytöt taas hieman itsenäisempiä. Rölli on oikea tissimaakari. Hänelle kuin yritin tarjota nappulaa niin poika loukkaantuneena painoi perimmäiseen nurkkaan naama poispäin meistä kaikista. Loukkaantuneena nurkassaan mökötti, kunnes näki Etnan ja pinkoi tisulle. Ajatteli ipana varmaan, mitäs tuollaista sontaa tarjoilet, kun on tämä maitobaarikin olemassa. Ripa-Rapa on koko pentueen leikittäjä. Ja hän on myös kasvanut hirmuisesti. Kohta pojat ovat saman kokoisia ja sitten niitä ei kyllä erota. Ihanainen käy haastamassa vuoroin sisaruksiaan leikkiin. Pikku- poika jaksaa ihastuttaa minua, voipi myös johtua siitä, että ipana muistuttaa suuresti mummiaan Tatraa ulkoiselta habitukseltaan.

Sitten vuorostaan Tatran kuulumisia. Tatrahan on nyt elänyt ainakin viimeisen kuukauden ilman mitään kipulääkettä. Ontumista tuskin havaitsee, mutta liikkuminen on kyllä pysyvästi muuttunut jalkaa varovaksi. Varmaan pitkä kipujakso on muodostanut liikkumisesta ja varomisesta tavan. Uskaltauduimme jopa käymään treeneissä tällä viikolla, tosin hypyissä rimat olivat alhaalla ja treeni kertoja oli erittäin maltillinen. Tatra oli onnensa kukkuloilla, kun pääsi lempiharrastuksensa pariin. Lopussa kokeilin huvikseni TOKO liikkeitä ja ilokseni huomasin, että koirahan on viittä vailla valmis kokeisiin. Seuraaminen on vähän ruosteessa, mutta muuten kelpo suorituksia kaikkineen, jopa liikkeestä seisomaan jääminen ( luulin ettei Tatra osaa koko liikettä) sujui kuin rasvattu. Hämmentävää. Nyt vaan pitäisi etsiä joku hyvä treeni kaveri tai porukka niin saisin tavoitteellista treeniä aikaiseksi :)

Ja viimeisenä, mutta ei niin vähäisenä, Annapurnan kolttoset. Nyt on lähtölaskenta kissallamme. Olen totaalisen kyllästynyt näihin pissa kausiin. Kissahan kuseksii pitkin kämppää ja koko ajan saa etsiä paikkoja missä pissa sijaitsee. Pesukone käy koko ajan kun löytyy uusia paikkoja ja näin helteellä ei mikään ole niin kuvottavaa kun kissan pissa väärässä paikassa. Saa nähdä kauanko tätä ylimääräistä rumbaa jaksan pyörittää. Olisi tässä muutakin tekemistä kuin kissan pissan metsästys ja siivoaminen..

Sitten on vuorossa vähän kuvia:

Reetta <3

Ripa-Rapa <3

Ripa-Rapa <3

Rinsessa <3

Rölli <3

Ritu <3

Ritu <3

Mamma+ mamman poika Rölli

Yksiö

2 kommenttia:

  1. täytyy tulla ens viikolla käymään kun oon lomalla! pitäähän noi pennut nähdä ennen kun ne lentää pesästä... :D

    VastaaPoista
  2. Hei joo se olis kivaa. Kyllähän nuo vielä on pesässä tovin, mut kun ajalla on tapana rientää, niin kohta ne on jo omissa kodeissaan.

    VastaaPoista