tiistai 1. maaliskuuta 2011

Tatra ja Etna

Tämä blogi avaa ikkunan Kääsnojen (kääpiösnautsereiden) Tatran ja Etnan elämään. Vierailevana tähtenä saattaa käväistä sivuilla myös Annapurna, Tatran ja Etnan isosisko siperiankissa. 


Tatra on kaksi ja puolivuotias käppänä neiti joka jo nuoresta iästään huolimatta on mutsi ja tarkemmin siis Etnan mutsi. Tatralla on siis teetetty pennut ja näin on saatu daamin hyvät puolet jakoon. Tatra tuli minulle sijoituskoirana Nouzer´s Leenalta, joten pennutus oli jo selvää alusta asti. Ihanaa siinä oli se, että pennut olivat minun luona ja sain seurata niiden kasvua ja kehitystä. Tatra ei ole mikään kehäeläin, joten näyttelyissä ollaan käyty vain sen verran että saatiin pennut kerhon listalle. Tatralla on paljon muita avuja ja jo nuorena se osoitti aivan mieletöntä älykkyyttä ja keskittymiskykyä. Silloin tokoiltiinkin ipanan kanssa ihan ahkeraan mutta kokeisiin ei uskallettu mennä emännän ramppikuumeen takia. Nyt pentujen jälkeen vihdoin kahden vuoden jonotuksen ja kolmen päivän yhteistyötestien jälkeen pääsimme HAU:hun aloittamaan agility harrastuksen. Se onkin ollut varsin mieleistä niin Tatralle kuin minullekin.



Tatra 
Etna jäi siis Tatran pennuista kotiin. Tosin neiti on sijoituksessa Anna Kaistalta kennel Zwerginasta. Voi siis olla, että Etnastakin tulee vielä mutsi jonain päivänä. Etna on äitiään sievempi.. siis rotumääritelmän mukaan ja sen kanssa varmasti tulee harrastettua näyttelyitä jonkin verran. Alla ipanalla on jo PN3 joten ihan kivasti on mennyt. Etna on saanut ns. vapaan kasvatuksen eli sen kanssa en ole ehtinyt treenailemaan juurikaan, mutta tytsyn bravuuri on ehdottomasti luokse tulo ja syöminen. Etna on ihana sählä, joka ei kykene tekemään päätöksiä itse vaan beesaa mutsiaan.

Etna


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti